Stötta djurfristaden

Djurfristaden tar emot slakthotade, vanvårdade och övergivna sällskaps- och lantbruksdjur.

Djur på djurfristaden

En djurfristad är motsatsen till djurfabriken. Här behöver inte djuren producera eller prestera något. Varje djur ses som den unika individ han eller hon är med känslor och speciell personlighet. Varje djurs liv är värdefullt i sig, djuren lever här för sin egen skull, inte för någon annans skull.

Volontärer

2014 bildades den ideella föreningen Gotlands Djurfristad. Tidigare drevs djurfristaden av Lena Areskog med namnet Tora Vårdag af Rosa, efter fåret Tora som lärt Lena allt hon kan om får. Tora Vårdag grundades 2000 och hade sin verksamhet i Nynäshamn kommun.
2012 gick flytten till Gotland och samtidigt inleddes samarbetet med Stiftelsen Väderkvarnen. Vi fick därmed disponera deras gård i Garda.

Djuren på fristaden

Tjurarna Lucky & Mattis

Lucky och Mattis

Från en gård som vill sluta föda upp djur kommer Lucky & Mattis, de skulle kastreras men då de har varsin testikel uppe i buken gick inte det. Alternativet var att bli körda till slakteriet. Vi ville förstås hjälpa dem och tog in dem till djurfristaden.

Lucky & Mattis är födda 2018 och väldigt snälla. Mattis är lite försiktig och rädd för människor. Lucky är modig och tycker om att bli klappad.

Alla djur är unika individer med egen vilja, egna önskningar, egen personlighet. Hjälp oss att hjälpa Lucky och Mattis – bli deras fadder!

Med hjälp av en insamling under 2019 kunde vi ha råd att ta in dem på djurfristaden.

Tjuren Benjamin

Benjamin

Benjamin är yngst av tjurarna och lite extra busig. Han är född i juli 2016.

Tjurarna är födda i en liten by utanför Boden och köptes av en äldre man när de var små kalvar. Samtliga tjurar föddes av en mjölkko och liksom allt för många kalvar separerades de från sin mamma bara några dagar gamla. De levde ändå gott och blev väl behandlade av sin husse som verkligen tyckte om sina djur.
När mannen dog ville släkten skicka tjurarna till slakt. En av släktingarna ville dock att de skulle få fortsätta leva, vilket även var den bortgångne mannens önskan. Efter övertalan bestämde sig släkten att donera tjurarna till någon som kunde ge dom ett långt och gott liv och vi blev tillfrågade om vi kunde ta emot dem. Efter en fantastisk kollektiv insamling från norr till söder i hela Sverige kunde vi till slut beställa transport för tjurarna till Gotland.

Tjuren Benjamin

150+ Djur på fristaden

Djurfristaden behöver din hjälp.

Gotlands Djurfristad är en ideell förening som lever helt på våra sponsorer och givare. Vi har höga kostnader och kämpar för att fortsätta. Under sommaren 2018 var det akut, foderbristen gjorde att kostnaderna steg med hundratals procent.

Har du möjlighet att bli månadsgivare och skänka en slant varje månad är vi evigt tacksamma. För de som inte kan donera till oss finns det även möjlighet att bli volontär och jobba på fristaden. Skicka ett mail till oss så förklarar vi mer.