Vi tar emot volontärer som kan stanna minst ett halvår. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med djur, odling eller snickeri. Vi vill att du som kommer är över 18 år, att du delar våra visioner och mål och att du är vegan.

Som volontär betalar du 1500 kr per månad och har då mat och husrum. Du lagar din egen mat och delar eventuellt rum. Som volontär måste du arbeta minst fem timmar per dag fem dagar i veckan.

För kortare volontärvistelse kostar det 150 kr per dygn och 4 timmars arbetsdag gäller. Egna sängkläder och handduk medtages.

Arbetsuppgifter är mockning, rengöring av djurens utrymmen, utfodring, omvårdnad, skötsel, tillsyn av djur på bete, underhåll av byggnader, städning, matlagning och bakning, måleriarbete, trädgårdsarbete m.m.

Om du är intresserad av att komma hit som volontär ber vi dig att fylla i volontärformuläret längst ner på sidan. När vi har fått dina uppgifter hör vi av oss till dig och gör eventuellt en telefonintervju. Om allt känns bra för båda parter får du komma på ett provvolontärskap och om vi trivs med varandra även därefter får du fortsätta din volontärperiod under minst ett halvår.

Du bör vara medveten om att boendet är enkelt och arbetet är tungt och smutsigt. Vi har dessutom en vegansk livsstil på djurfristaden och det är inte tillåtet med alkohol, tobak eller övriga droger.

I vissa fall kan volontärer få ta med egna djur men den frågan avgörs från fall till fall.

Volontärhelger

En helg i månaden har vi volontärhelg och då driver vi ett särskilt projekt, t ex målar en lada, stängslar, klipper fåren m.m. Vi lägger ut löpande info om dessa helger med tid och form av projekt. Under en sån här helg får man träffa några av djuren på djurens villkor, det vill säga de bestämmer om de vill komma fram och hälsa. Vi tränger oss inte på djuren eftersom det här är deras fristad och hem. Vi hjälps åt med matlagning och städning samt med helgens projekt.

Mat och husrum under helgen kostar 50 kr per dag. Helgen börjar på lördag kl 10.00 och slutar på söndag kl 16.00 om inget annat är överenskommet.

Välkommen!

Innan du kommer hit

  • Vi rekommenderar att du tar med dig stövlar, arbetshandskar och kläder för alla väder.
  • Innan man besöker djurfristaden får man inte ha besökt andra djur, eller gårdar med djur, på grund av risk för spridning av sjukdomar. Man ska heller inte ha kläder som man brukar ha på andra gårdar och man får inte heller ha någon infektion.

Anmäl ditt intresse nedan

Vi behöver din hjälp!

Stöd oss, bli månadsgivare

stöd oss

Vi behöver din hjälp