Tyko

Tyko.

Tyko är ett av de får som haft turen att födas på djurfristaden. Han har aldrig behövt skiljas från sin mamma utan har fått leva med henne hela sitt liv och själv göra sig självständig. Tyko är en väldigt mild och fin individ. I hans blick ser man bara godhet och kärlek.

Tykos mamma Tora är dotter till Hervor som räddades från slakt genom att hennes flock friköptes av en bonde. Efter en tjuvbetäckning födde Hervor fyra lamm varav en var väldigt liten och svag och behövde extra hjälp för att överleva. Hon kallades Tora och växte upp inne hos hundarna och människorna på djurfristaden och levde som en hund under sina första två år. En vår när hon var brunstig gick hon och flirtade med baggarna och trots det 110 cm höga stängslet fick baggen Osho vingar. Tora blev dräktig och fick egna lamm, varav Tyko var ett av dem.

Han växte upp med sin bror Tobias och sin syster Vicke Vire under ett plommonträd. Mamma Tora tog med sig dem in i huset ibland men mest låg de under sitt blommande träd, på verandan eller under ett bord i trädgården.

Visa alla djur!

Vi behöver din hjälp!

Stöd oss, bli månadsgivare

stöd oss

Vi behöver din hjälp