15025597_1291272730937476_1277952517217042138_o

Sigge.

Sigge är född på ett av Sveriges största kläckerier och skulle varit en av de 15 000 tuppkycklingar som varje dag gasas ihjäl bara i Sverige. Han hade minst sagt en osannolik tur som blev friköpt för tre kronor.

Vi på djurfristaden vi ge tuppkycklingarna ett ansikte och visa att de är unika individer med känslor och personlighet. Sigge har lärt oss att små kycklingar saknar sin mamma fruktansvärt mycket. Miljontals honkycklingar växer upp i äggfabriker utan en mamma. Det enda de har är värmelampor, lite skyddande väggar och andra små vilsna kycklingar. De har ingen att söka skydd hos, ingen att lära sig något av. Hos oss fick de leva inomhus med människor och hundar. De sov i sovrummet hos hunden Dennis som blev som en mamma under deras uppväxt.

Sigge är en väldigt mjuk och fin individ. Han tyr sig till Odin, en av hundarna som bor på gården. Hos honom får han skydd. Så småningom hoppas vi att Sigge ska kunna få leva tillsammans med en liten hönsflock. Idag bor han med sina tuppkompisar i den stora ladan och går som han vill på gården. Han går ofta in i huset och hälsar på om dörren står öppen.

Höns och tuppar är känsliga och intelligenta djur. Varje individ. Alla ägg i butiker har en mörk baksida som konsumenter inte informeras om. Det är den historien som Sigge är en del av.

 

Visa alla djur!