Fadderträffar i sommar

Skrivet den 24 Jun, 2018

Vill du komma och hälsa på oss i sommar? Vi har öppet hus fre-sön kl 18.00-20.00 mellan 29 juni och 12 augusti. Hoppas att vi ses!

Fadderfest 7 juli

Skrivet den 3 Jun, 2018

Den 7 juli kl 17.00 är alla faddrar välkomna på fest på Gotlands Djurfristad. Mer information finns i senaste fadderbrevet och i faddergruppen på Facebook. Hoppas att vi ses!

Sommaren 2018

Skrivet den 15 Jan, 2018

Den 9 juni slår vegomässan i  Nacka Strandmässan, Stockholm upp sina dörrar och vi kommer att finnas på plats! Fadderträffar, besöksdagar och volontärhelger är under planering.  

Nu har vi autogiro!

Skrivet den 29 Mar, 2016
Nu har vi autogiro!

Då flera önskat och frågat om detta är vi glada över att äntligen kunna erbjuda de som vill att betala sitt/sina fadderskap via autogiro. Beloppet dras automatiskt varje månad eller varje år. Det har nu blivit lättare än någonsin att vara fadder hos oss! Det finns två alternativ för dig som vill lämna ett autogiromedgivande: via din […]

Djurrättshelg 1–2 juli

Skrivet den 28 Mar, 2016

1-2 juli har vi djurrättshelg på djurfristaden med kurser och workshops fester och förberedelser inför Almedalsveckan. Anmälan görs till vår mail.

Workshop i praktisk etologi – Juni

Skrivet den 28 Mar, 2016

Under juni kommer vi att arrangera en workshop i praktisk etologi. Vi möter djuren och försöker förstå deras sanna natur och behov. Datum meddelas senare.

Djuretikseminarium 16 April

Skrivet den 28 Mar, 2016

Den 16 april har vi djuretikseminarium lett av Helena Röcklinsberg, docent i etik och universitetslektor i djuretik på Statens lantbruksuniversitet. Anmälan görs till gotlandsdjurfristad@gmail.com.

Vegoloppet 28 maj 2016

Skrivet den 10 Dec, 2015

Lördag 28 maj 2016. Dalby, Skåne.

Angående besök på djurfristaden

Skrivet den 23 Jul, 2015

Hej alla människor! Tack för all uppskattning, det är verkligen härligt att känna att ni tycker om oss här på djurfristaden! Nu under sommarmånaderna är det många som vill besöka oss på gården. Vi har dock ingen öppen besöksverksamhet eftersom det innebär en risk för smittspridning, stress och skador för alla oss djur här. Är […]

EUs Lissabonfördrag: Djur ska behandlas som kännande varelser

Skrivet den 29 Nov, 2013
EUs Lissabonfördrag: Djur ska behandlas som kännande varelser

Djur har en rik inre värld. Dom har en nyanserad  känslorepertoar. Djur har också en känsla för moral och dom känner empati. Djur  är intelligenta. Det handlar snarare om en variation mellan arter än skillnad mellan hur olika djurarter känner känslor och har intelligens. Arten människa är också ett djur. Alla djur är unika men […]