Som volontär kan du få jobba med uppgifter så som mocka ur en ligghall, rensa ogräs, bygga till djuren, stängsla, mocka hagar, lägga in hö på höskullen m.m. All nära kontakt med djuren sköter den fasta volontärgruppen på djurfristaden för djurens skull. Men du kommer garanterat att träffa djuren även om du “bara” kommer och mockar. Den största delen av driften på en djurfristad handlar om mockning, utfodring, fylla på vatten, se till att stängsel och hagar är bra för djuren. Helt enkelt se till att djurens livsmiljö och det de äter och dricker är av bästa kvalitet.

Du som kommer jobbar tillsammans med oss som driver djurfristaden.

Som volontär är det bra om man kan ta med egen mat. Tänk på att enbart vegansk mat är tillåten på fristaden.

Vi får ibland frågor om det går bra att hundar följer med, tyvärr måste vi säga nej till det. Fåren blir oroliga av främmande hundar och en av hundarna på gården har också svårt för det.

Faddrar har prioritet när vi får fler ansökningar än vad vi har behov av.

Innan du kommer hit

  • Vi rekommenderar att du tar med dig stövlar, arbetshandskar och kläder för alla väder.
  • Innan man besöker djurfristaden får man inte ha besökt andra djur, eller gårdar med djur, på grund av risk för spridning av sjukdomar. Man ska heller inte ha kläder som man brukar ha på andra gårdar och man får inte heller ha någon infektion.

Anmäl ditt intresse i formuläret nedan!