Som volontär kan du få jobba med uppgifter så som mocka ur en ligghall, rensa ogräs, bygga till djuren, stängsla, mocka hagar, lägga in hö på höskullen m.m. All nära kontakt med djuren sköter den fasta volontärgruppen på djurfristaden för djurens skull. Men du kommer garanterat att träffa djuren även om du “bara” kommer och mockar. Den största delen av driften på en djurfristad handlar om mockning, utfodring, fylla på vatten, se till att stängsel och hagar är bra för djuren. Helt enkelt se till att djurens livsmiljö och det de äter och dricker är av bästa kvalitet.

Du som kommer jobbar tillsammans med oss som driver djurfristaden.

Vi får ibland frågor om det går bra att hundar följer med, tyvärr måste vi säga nej till det. Fåren blir oroliga av främmande hundar och en av hundarna på gården har också svårt för det.

Anmäl ditt intresse via mejl: gotlandsdjurfristad@gmail.com

Faddrar har prioritet när vi får fler ansökningar än vad vi har behov av.

Innan du kommer hit

  • Vi rekommenderar att du tar med dig stövlar, arbetshandskar, kläder för alla väder och matsäck (tänk på att enbart vegansk mat är tillåten på fristaden).
  • Innan man besöker djurfristaden får man inte ha besökt andra djur, eller gårdar med djur, på grund av risk för spridning av sjukdomar. Man ska heller inte ha kläder som man brukar ha på andra gårdar och man får inte heller ha någon infektion.

Varmt välkommen som volontär – med din hjälp kan vi rädda liv!